Gegrilde aubergines met kikkererwtencurry & walnootsaus

curry

hoofdgerecht voor 4

4 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 rode chilipepers, zaadjes eruit en fijngehakt
5 cm verse gember, geraspt
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl kaneel
250 g kikkererwten een nacht geweekt en gaargekookt
2 blikken tomaten
sap van een ½ citroen
4 aubergines, in dikke plakken

Voor de walnootsaus:
200 ml Griekse yoghurt
1 teentje knoflook, uit de knijper
25 g walnoten, gehakt
handvol koriander, fijngehakt

Verhit de olijfolie in een braadpan. Voeg de ui toe en fruit deze een minuut of 10 tot ie zacht is. Voeg chilipeper, gember en kruiden toe en roer goed. Voeg de kikkererwten en de tomaten toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg citroensap en zout en peper naar smaak toe.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
Kwast de aubergines aan beide zijden in met olie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de aubergines in het midden van de oven in 20 à 30 minuten zacht en goudbruin.
Meng de yoghurt met de knoflook, walnoten en bijna alle koriander. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer goed.
Drapeer de plakjes aubergine op een platte schaal en verdeel het kikkererwtenmengsel erover. Schep er wat walnootsaus naast en bestrooi met de rest van de koriander. Geef de rest van de saus erbij.

Bron

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s