Vega curry uit de groentela

HDR met border
Eens in de zoveel tijd duik ik in de groentela om de aldaar vergeten en onderdehand verleppende groentjes te redden van een roemloos einde op de composthoop.
Ik kook ze in bouillon, pureer deze en noem het velouté des legumes. Klinkt wel sjiek toch?
Óf ik maak er vega curry van. Lekker en makkelijk als verantwoorde doordeweekse prak.

Vega hoofdgerecht voor 4

1 ui, gepeld en gesnipperd
1 el kokosvet of ghee
2 à 3 el groene, gele of rode currypasta
3 aardappels, geschild en in blokjes
flinke handvol (kastanje)champignons, schoongemaakt en in kwarten
1 blik kokosmelk
2 à 3 handenvol groenten. Courgette, doperwtjes, prei, spinazie, snijbiet, paprika, sperzieboontjes, broccoli… leef je uit, zowat alles kan
sap van een halve citroen
cashewnoten

Verhit het vet in een grote braadpan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze even mee. Kieper de kokosmelk, de currypasta en de paddo’s in de pan, roer goed, breng aan de kook en laat een minuut of 10 zachtjes sudderen. Met het deksel op de pan uiteraard.
Dan de groenten en het citroensap erbij en, mocht het geheel te dik worden, een klein beetje H2O.
Weer even roeren en rustig verder laten sudderen. Na weer ongeveer 10 minuten zouden de groenten beetgaar moeten zijn. Proef en breng zonodig op smaak met zout en peper.
Bestrooi voor het serveren met cashewnoten.
Eet er gekookte (zilvervlies)rijst bij. Of Neprijst
Zelfgemaakte mangochutney smaakt er ook lekker bij.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s