Gestoomde paksoi met gemberdressing

paksoi
Erbij voor 2 personen

2 struikjes paksoi
ongeveer 1cm gemberwortel, geraspt
1 el rijstazijn of citroensap
2 el lichte sojasaus
2 el sesamolie
chiliflakes naar smaak

Halveer de paksoi in de lengte en stoom deze 6-8 mn in een stoompan.
Meng gember, azijn, sojasaus en sesamolie in een kommetje.
Haal de paksoi uit de pan en laat goed uitlekken.
Drapeer 2 helften op elk bord en giet de dressing erover.
Besprenkel met chiliflakes naar smaak.
Gelijk opdienen.
Lekker bij gerechten met een Oosterse twist of pompoen met tofu uit de oven.

Advertisements

One thought on “Gestoomde paksoi met gemberdressing

  1. Pingback: Pompoen met tofu uit de oven | Koken uit de tuin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s