Mosterd

mosterd
Zelfgemaakte mosterd dus. Zo makkelijk te maken dat het bijna lachwekkend is.
Geen idee waarom ik hier niet eerder op gekomen ben. Maar allez, beter laat dan nooit.

Voor 2 kleine potjes of 1 grote

100 g mosterdzaad
225 ml witte wijnazijn
1 tl kurkuma
1 el rietsuiker
snuf zout, snuf peper

Laat het mosterdzaad een nacht weken in de azijn. Doe de volgende dag alle ingredienten in een keukenmachien met sikkelmes en laat draaien tot de mosterd glad is. Of, als je keukenmachienloos bent zoals ik, doe alle ingredienten in een kom en mix met de staafmixer tot een enigszins gladde massa.
Doe de mosterd in schone potten en laat minimaal 2 weken in de koelkast (of beter nog, in de kelder) rijpen.

Kom asjeblieft niet in de verleiding om je mosterd gelijk te proeven want het zal wrang en een beetje bitter smaken. Echt niet lekker nog. Mosterd heeft tijd nodig…

O, en je kan uiteraard experimenteren met verschillende soorten azijn en/of extra kruiderij erdoor he.
Maar dat lijkt me evident. Een recept is tenslotte niet meer dan een leidraad.

Advertisements

One thought on “Mosterd

  1. Pingback: Salade au lard | Koken uit de tuin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s