Groene asperges uit de oven

asperge
De Knutselaar had aangekondigd asperges te willen gaan kweken. Dus kreeg de Knutselaar een aspergeplant.
Ok, wortelstokje.
En als alles goed gaat, mag/kan hij er volgend jaar een (jawel, 1!) asperge van oogsten.
Op de een of andere manier maakt dat mij een beetje giechelig…

Overigens, de beste manier om groene asperges (over witte zul je mij niet horen) te bereiden is als volgt:

Erbij voor 2 personen

500 g groene asperges, houtige uiteinde eraf gehakt
2 el olijfolie
grof zeezout
versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Stort hier de asperges op, besprenkel met de olijfolie en hussel even goed door. Drapeer de asperges een beetje gelijkmatig op de bakplaat en bestrooi met grof zeezout en zwarte peper. Rooster ze ongeveer een half uur in het midden van de oven.
Serveer warm.
Lekker bij alles 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s