Pasta met zevenblad en blauwe kaas

“If you can’t beat it, eat it” riep ik een tijd geleden stoer.
Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Want in geval van zevenblad is het resultaat nu dat het in de kas kniehoog staat, de frambozen nauwelijks meer terug te vinden zijn omdat ze verdrongen worden door dat fijne spul en wij ons er zowat ongans aan eten.
pasta
Na het zoveelste zevenbladgerecht heb ik nu dan toch besloten er iets aan te gaan doen. Afknippen, uittrekken, voodoopoppetjes in de vorm van zevenblad maken en in de fik steken, we zien ‘t wel. Maar winnen zal ik.

Hoofdgerecht voor 4

350 g dikke pasta
flinke vergiet vol zevenblad (maar spinazie kan ook), goed gewassen en fijngehakt
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
2 gedroogde peperoncini, verkruimeld
2 el olijfolie
kontje (ongeveer 50 g) chorizoworst, fijngesneden
flinke scheut witte kookwijn
150 pittige blauwschimmelkaas, verkruimeld
versgeraspte parmezaan voor erbij

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Verhit ondertussen de olijfolie in een diepe koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook, worst en peperoncini tot het begint te verkleuren.
Voeg een flinke scheut witte kookwijn toe, breng aan de kook en voeg dan het zevenblad toe.
Roer goed om tot het begint te slinken. Zevenblad is doorgaans wat taaier dan spinazie dus kan je de boel nu ‘t beste nog een paar minuten rustig laten stoven tot ‘t beetgaar is.
Voeg op het laatst de blauwschimmelkaas en de pasta toe, roer goed om en serveer direct.
Bestrooi op je bord met wat versgeraspte parmezaan.

Hmmm, toch wel lekker hoor, zevenblad…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s