Rabarbercrumble

rabarber
De rabarber is oogstklaar!
En dat betekent in huize Tralala dat er nu eens niet oeverloos geluld wordt maar dat we taart gaan bakken.
En die daarna op gaan eten…

Voor 6 grote of 8 normale stukken

boter om in te vetten
500 g rabarber, gewassen en in stukjes
100 g suiker
2 el bloem
200 g bloem
100 g havermout
150 g boter, in kleine blokjes
150 bruine suiker

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een ovenschaal van ongeveer 25 cm doorsnee in met boter. Doe de rabarber, suiker en 2 el bloem in de ovenschaal en hussel een beetje om (de suiker zakt toch naar de bodem hoor dus doe niet teveel moeiete).
Meng de bloem met de havermout en de bruine suiker en kneed hier de boter door tot je een kruimelig deeg hebt. Drapeer dit over de rabarber en bak de crumble 45 a 60 minuten in het midden van de oven tot ie gaar en goudbruin is.
Deze crumble is tamelijk hard en krokant maar dat is ontieglijk lekker in combinatie met de zachte, beetje romige rarbarber.
Eet lauwwarm of koud.
En als je echt goed uit je bol wilt gaan, serveer je d’r natuurlijk nog een dot slagroom of een bol vanilleijs bij.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s