Stamppot mosterdblad

Een van de (vele) fouten die ik maak, is dat ik altijd “iets extra” wil zaaien voor het geval er zaaisels niet opkomen. Met als gevolg dat ik echt omkom in de planten.
Voordeel is dan weer dat ik altijd iets weg te geven heb. Want plantjes weggooien kan ik uiteraard evenmin. Watje.
mosterdblad
Nog een soort van voordeel is dat je door die overvloed aan groenten je creativiteit moet (mag) gebruiken om er elke keer iets anders mee te maken. En dat je dingen leert eten waar je eigenlijk nooit van hield. Zoals stamppot. Bah. Lekker!

Voor 4 personen

1 kg kruimige aardappels, geschild.
Flinke vergiet vol mosterdblad, gewassen, ontdaan van zand en slakken, in smalle reepjes gesneden
Zout
Scheut melk
Klont boter
200 g spekblokjes

Kook de aardappels gaar in water met een snuf zout.
Bak ondertussen de spekjes krokant.
Giet de aardappels af en stamp samen met een scheut melk en een klontje boter tot puree. Stamp er vervolgens het mosterdblad doorheen.
Giet het grootste gedeelte van het spekvet af (bewaren om later aardappels in op te bakken!) en roer de spekjes door de stamp.
Klaar.

Advertisements

One thought on “Stamppot mosterdblad

  1. Pingback: Taart met mosterdblad en tonijn | Koken uit de tuin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s