Frittata met tuinbonen toppen

tuinbonen
Om zwarte luis tegen te gaan, schijn je je tuinbonen te moeten toppen. En die toppen schijn je dus te kunnen eten.
Nou heb ik m’n tuinbonen eens grondig bestudeerd maar geen luis te bekennen, noch zwart noch een ander kleurtje…
Maar ik ben wél benieuwd hoe die tuinbonentoppen smaken… Dus aangezien mijn tuinbonenplantage groot genoeg is om een heel weeshuis te voederen ging hatsjekiedee de schaar erin!

Ontbijt/brunch/lunch voor 4

2 handenvol tuinboontoppen, goed gewassen (ivm die luizen dus) en uitgelekt
snuf bonenkruid
4 eieren
0,5 dl melk
klont boter
zout en peper naar smaak

Maak een kluts van eieren met melk, bonenkruid en zout en peper naar smaak.
Verhit de boter in een grote koekenpan en voeg de tuinbonentoppen toe. Laat ze even slinken. Minuut of 3 zeg maar.
Giet de eierkluts erover, zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en bak de frittata tot ie gestold is.
Warm of koud serveren.
Lekker met brood van mijn professioneel Knutselaar (als je ‘t lief vraagt, wil ie misschien ook wel een broodje voor jou bakken).

En de smaak…. Lekker! Fris, groen en tuinboonachtig (goh).
frittata

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s