Courgettebeignets

Terug van 2 weken vakantie zag de tuin er ongeveer zo uit:
tuinaah
Oh.
My.
God.
Werk aan de winkel!!!
Behalve heel veel wieden kan er onderdehand ook echt heel veel geoogst/gegeten worden. Iets met ieder nadeel hep z’n voordeel enzo.
Misschien ben ik alleen een ietsiepietsie te optimistisch geweest met m’n 6 (ja echt, zes!) courgetteplanten…
Gelukkig zijn de mogelijkheden met courgette zowat eindeloos. En als je ‘t echt niet meer weet, maak je er gewoon soep van. Recept volgt, nu gaan we eerst beignets bakken.

Brunch/lunch/voorgerecht voor 4 personen

1 uit z’n kluiten gewassen courgette, ongeveer 750 gram, gewassen en geraspt
100 g bloem
2 eieren
zout
(olijf)olie om in te bakken (maar zonnebloemolie of kokosvet kan ook)

Doe de geraspte courgette in een vergiet of zeef, bestrooi met zout, zet er iets zwaars op (een pan ofzo) en laat een uurtje uitlekken. Knijp de courgetteprut dan nog eens goed uit en doe in een beslagkom. Voeg de bloem en de eieren toe en roer tot een dik beslag.
Verhit een beetje olie in een grote koekenpan. Doe per beignet ongeveer 1 opgehoopte eetlepel beslag in de pan (in mijn pan passen 4 beignets en dan heb je nog ruimte om ze fatsoenlijk om te draaien), druk een beetje plat en bak de beignets in ongeveer 3 minuten per kant gaar en goudbruin.
Serveer ze warm of lauw of koud. Tis allemaal lekker.
Ik maak meestal een pesto-dip voor erbij: 2 el mayo (of creme fraiche) + 1 el pesto door elkaar geroerd.

Zo, alweer een courgette verwerkt, 1 down, 45 to go…
beignets

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s