Frittata met zuring en mascarpone

Frittata. Dat is natuurlijk gewoon Italiaans voor omelet.
Dus vanwaar deze interessantdoenerij?
frittata
Omdat er mascarpone doorheen gaat? Dit recept gejat is van de River Cafe dames? Of omdat omelet toch een lichte bijsmaak geeft van klef fabrieksbrood, margarine en slappe koffie?
Nouja whatever, laten we het erop houden dat frittata gewoon lekkerder bekt.
En voor de smaak maakt ‘t natuurlijk geen donder uit wat voor naam je ‘t beestje geeft.
Alhoewel delizioso eigenlijk ook wel stukken lekkerder klinkt dan heerlijk

Ontbijt/brunch/lunch voor 4

1 el boter
5 eieren
2 handen vol zuring, goed gewassen
125 g mascarpone
restje parmezaanse kaas
zout en peper naar smaak

Ontdoe de zuring van de nerven en scheur in grove stukken.
Maak een kluts van de eieren plus zout en peper naar smaak. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de zuring toe. Schep om en laat op een laag vuurtje slinken. Dit gaat snel hoor, dus wel erbij blijven. Verdeel de mascarpone erover. Niet te precies, gewoon een kloddertje hier en een kloddertje daar.
Giet dan de eikluts erover en rasp daar wat parmezaanse kaas over. Doe een deksel op de pan en laat de frittata op een laag vuurtje in een minuut of 10 stollen.
Serveer met (of zonder) grof boerenbrood en boter. En natuurlijk sterke koffie. Uit de perculator.
koffie

Advertisements

One thought on “Frittata met zuring en mascarpone

  1. Pingback: Puntarelle alla Romana | Koken uit de tuin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s