Courgettesoep

soep
Vandaag geen zin om een verhaaltje te schrijven. Geen tijd ook eigenlijk.
Want er ligt een tuin vol onkruid op me te wachten. En een groentela vol groenten waar onderdehand toch ├ęcht iets mee moet.
En een stapel boeken. Een stoffig huis. Een wasmand vol vieze kleren. Een afwas van 3 dagen. Een trainingsschema. Een echtgenoot die ook wel eens aandacht wil…

En dan moet er ook nog geld verdiend worden.
…Pfffff…

vooraf/lunch voor 8 personen

ca 1,5 kg courgette. Gewassen en in grove stukken
2 el vet (ik neem bij voorkeur spekvet, maar kokosvet of ghee kan ook)
2 uien, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld, uit de knijpert
1,5 l groentebouillon (zelf getrokken of voor mijn part van tablet. Maar dan wel een beetje fatsoenlijke kwaliteit)
250 ml witte wijn
2 el fijngesneden dragon
150 ml creme fraiche
zout en peper
beetje citroensap

Verhit het vet in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui en de knoflook op laag vuur tot ze zacht beginnen te worden. Minuutje of 8.
Voeg de courgette toe, roer goed om en giet de bouillon en de wijn erbij. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Roer er de creme fraiche en de dragon doorheen.
Proef en breng verder op smaak met wat citroensap, zout en peper.

Zo, en nu snel weer naar de tuin!

Advertisements

One thought on “Courgettesoep

  1. Pingback: Gevulde courgette | Koken uit de tuin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s