Gevulde courgette

Op ons tuincomplex heerst een soort van tijdsvacuüm.
Hierdoor lijkt het alsof je slechts een kwartiertje in de tuin bezig bent geweest, maar in werkelijkheid ben je er al anderhalf uur. Als het niet meer is.
En sta je op het punt om naar huis te gaan, dan zie je geheid wel ergens nóg een sprietje. Voor je ‘t weet ben je dan dus weeral een half uur verder…
Gelukkig wordt ‘t nu tegen 10 uur alweer donker, anders zou ik echt slaap tekort komen

Vandaag aten we maar weer eens iets met courgette. Want die oogsten we nog steeds met bakken tegelijk. Bovendien is dit makkelijk te maken en snel klaar.
Waardoor er meer tijd overblijft om in de tuin te werken.
Win-win
gevuldecrgtt

Voor 4 personen

2 grote of 4 kleine courgettes
2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
2 sjalotjes, gepeld en fijngesnipperd
handjevol zwarte olijven, gehakt
1 pakje boursin (of andere roomkaas)
eventueel een restje parmezaan (maar alleen als je over hebt en als het toch op moet)
zout en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de courgettes overlangs doormidden en schraap het binnenste er met een lepel uit. Dit gebruiken we verder niet dus dit kan door de soep ofzo. Of op de composthoop. Whatever.
Doe de uitgelekte tonijn in een kom en roer/prak hier de roomkaas doorheen. Schep er de olijven en de sjalot doorheen. Maal er flink wat zwarte peper over, roer nog even goed om en vul de courgettes met dit mengsel.
Doe de courgettes in een ovenschaal waar ze net inpassen, bestrooi ze met dat eventuele restje parmezaan en bak ze in het midden van de oven in een half uurtje gaar en lekkah.
Courgettesoepje vooraf et voila, klaar.

Als je courgettetechnisch echt uit je dak wilt gaan (en tijd hebt), kun je natuurlijk ook nog courgettebrownies als toet serveren.
Als je durft… heh heh heh.

Advertisements

4 thoughts on “Gevulde courgette

  1. Mmm, ik denk dat ik nu al weet wat ik van ‘t weekend eet! (Laat ik nou toevállig zo’n restje Parmezaan hebben liggen! 😉 )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s