Pasta met palmkool en worst

Een van de weinige dingen die ik écht Heel Vies vind vond is kool.
Rauwe kool is ok en zure of gefermenteerde ook. Maar de rest… brrrr.
Desondanks staat er zowel palmkool als (paarse) boerenkool in de tuin. Ik vind de planten namelijk zo mooi (alhoewel ze in ‘t echt nooit zo mooi erbij staan als op de gemiddelde foto).
2
Maar tis natuurlijk wel een beetje deuzig om je eigen gekweekte groenten niet lekker te vinden.

Bovendien schijnt kool ver-schrik-ke-lijk gezond te zijn, en aangezien ik daar nogal gevoelig voor ben, ben ik een tijdje geleden begonnen met kool door m’n ontbijt-shakes te gooien.
Maar daar proef je nickx van dus dat telt niet.
Maar goed, de kolen groeien als kool en er moest écht iets mee gedaan worden. Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en dit pastagerecht gemaakt. Want Italiaans = lekker.
En verrek, ik vond de kool erdoor helemaal niet vies. Sterker nog, ik vond ‘t fokkuhlekkah!

Orthomoleculair gezien is dit recept dan wel weer hard-stik-ke fout. Snelle koolhydraten, gluten, lactose, verzurend.. Foei!
Aan de andere kant moet je jezelf dit soort dingen misschien zo nu en dan gewoon gunnen. Zolang je de balans maar een beetje richting de 80/20* weet te houden.
En tis natuurlijk altijd nog vele malen minder slecht dan een Bigmacmenu….

Voor 4 personen

Flinke vergiet vol palmkool, goed gewassen en uitgelekt
2 el boter
250 g braadworst, in stukjes
250 ml creme fraiche
Paar takjes tijm
Snuf chiliflakes
300 g dikke pasta
geraspte kaas voor erbij

Ontdoe de palmkool van de nerven en scheur in stukken. Stoom 2 minuten bovend koken water. Laat uitlekken, knijp dan nog eens goed uit en hak fijn.
Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Bak ondertussen de worstjes bruin in de boter. Voeg de tijm, een snuf chiliflakes, de palmkool en de creme fraiche toe, roer om en laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen.
Giet de pasta af en roer door de saus.
Serveer direct met wat geraspte kaas erover.
Wijntje erbij, als we dan toch bezig zijn.
Bwurp. Hik

* 80/20, Wasdanouweer?
80% van wat je in je mond stopt is verantwoord ende gezond, de overige 20% mag je zelluf weten.
Je moet namelijk van wel heel goede huize komen om jezelf dingen voor 100% te kunnen ontzeggen. Eten blijkt maar weer eens zoveel meer dan voedsel alleen…

Advertisements

2 thoughts on “Pasta met palmkool en worst

  1. Pingback: Sjips | Koken uit de tuin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s