Cake meej banoan, kokos en sjookla

Nope, vandaag koken we even niet uit de tuin. Vandaag is Nationale Troostvoerdag dus gaan we ons te buiten aan CAAAAAKE!
En omdat ik binnenkort m’n inburgeringscursus hoop af te sluiten, doen we het op z’n Brabants.
Meej sjookla ipv cho-co-la-de.
Taart_Rood

voor 8 lekker onbeschaafd grote, 10 normale (gaap) of 12 beschaafde (gaaaaap) punten

200 g bloem
1 zakje bakpoeder
100 g suiker
100 g geraspte kokos
2 geprakte bananen
2 eieren
100 g boter, gesmolten
100 ml karnemelk*
100 g pure sjookla (minstens 70%), grof gehakt

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een taartvorm van ong 25 cm in doorsnee in met boter.
Meng bloem, bakpoeder, suiker en kokos in een beslagkom. Roer hier de geprakte bananen en de eieren door.
Voeg dan de boter toe en roer goed om tot een glad beslag. Giet de karnemelk erbij en roer weer goed. Het moet de consistentie hebben van dik pannenkoekenbeslag.
Spatel er de gehakte sjookla door en giet het beslag in een ingevette taartvorm. Geen springvorm gebruiken hoor! Dit soort semi-vloeibaar beslag lekt namelijk tussen de naden door.
Bak 45 minuten to 1 uur in het midden van de oven gaar en goudbruin. Een erin gestoken breinaald (ik vraag me hierbij altijd af, wie bewaart er z’n breinaalden in de keuken? Ik in elk geval niet en ik gebruik dus iets anders, een vleesvork ofzo) moet er schoon uitkomen.
Laat afkoelen. Deze cake is ‘t lekkerst alstie helemaal afgekoeld is.

Het zure in de karnemelk in combinatie met het bakpoeder zorgt ervoor dat je deeg beter rijst en dat je cake dus luchtiger wordt. Tis maar dat je ‘t weet…

Advertisements

2 thoughts on “Cake meej banoan, kokos en sjookla

  1. Mmmm, zeker een recept om eens uit te proberen!
    Zou je in plaats van karnemelk dan ook kwark of Griekse yoghurt kunnen gebruiken? Wordt ‘ie misschien alleen weer minder luchtig door de structuur van de kwark…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s