Taart met zoete aardappel, pompoen, rode ui & spek

lekkaahhh
Pompoen is lekker. Zoete aardappel is ook lekker.
Pompoen in combinatie met zoete aardappel is superlekker.

Maar ik had bedacht dat het vast wel nóg lekkerder kan.
En inderdaad, de combinatie pompoen, zoete aardappel, ui en spek in deze taart is Mega, nee Giga, nee Ultra onbeschrijflijk lekkah.
Heus waar. En ik heb ‘m nog helemaal zelluf verzonnen ook…

Hoofdgerecht voor 4

300 g bloem
1/2 tl zout
1 ei
1 a 2 tl harissa
125 g boter, gesmolten
1 a 2 el H2O
500 g pompoen, geschild, in kleine plakjes
1 zoete aardappel (ook ong 500 g), idem
2 rode uien, geschild en in parten
125 g spekblokjes
2 el olijfolie
1/2 tl zout
4 eieren
100 ml crème fraîche

Meng in een beslagkom de bloem met het zout. Voeg het ei en de harissa toe en kneed met je vingers tot een kruimelig geheel waarin de harissa goed verdeeld is. Voeg de boter en 1 a 2 el koud H2O toe en kneed snel tot een soepel deeg.
Bekleed een ingevette springvorm met het deeg en zet een uurtje in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de pompoen, zoete aardappel, ui en spekblokjes in een kom. Voeg olie en zout toe en hussel goed om.
Kieper dit uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid de groenten zo uit dat ze er min of meer in 1 laag op liggen.
Bak in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten (zo goed als) gaar.
Maak een kluts van de eieren met de crème fraîche.
Haal de springvorm uit de vriezer en deponeer de groenten in de vorm. Giet de eikluts erover en bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar, goudbruin en goddelijk.
Laat minstens een half uur afkoelen.
Serveer er een groene salade of iets dergelijks bij.

Advertisements

2 thoughts on “Taart met zoete aardappel, pompoen, rode ui & spek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s