Pasta met pesto van winterpostelein

Om te vieren dat dat stomme 2015 voorbij was, besloten de Knutselaar en ik het groots aan te pakken. Niks geen goeie voornemens, wij gaan verhuizen! Nieuw jaar, nieuwe woonplaats. Hoppa.
Ons nieuwe huis is iets kleiner dan het oude, maar heeft wél een echte tuin. Toch zeker wel 3x het formaat van de postzegel waar we ‘t voorheen mee moesten doen.
En omdat er bij ieder voordeel nou eenmaal een nadeel hoort, heeft ‘t nieuwe huis een poppenkastkeukentje. Maar hé, lekker koken is niet afhankelijk van de ruimte die je hebt. Dus u hoort mij niet klagen (nog niet, dat komt wel als de oogst uit de nieuwe tuin verwerkt moet worden)

Nog beter wordt ‘t als je bedenkt dat ik al een tijdje op jacht was naar winterpostelein. Want van plantjes die in de winter oogstbaar zijn, gaat mijn wildplukvingers natuurlijk jeuken.
In m’n oude woonplaats had ik 1 zielig plantje ontdekt, aan de rand van een viezig hondenuitlaatveldje.
M’n nieuwe achtertuin staat er tjokkievol mee. Dat is toch bijna té toevallig, vind je ook niet?
onkruid
Anyway, omdat we nog aan het kampeerwonen zijn, maakte ik deze simpele 1-pitspasta met pesto van winterpostelein uit de tuin (hoezee, eindelijk maakt KUDT z’n naam weer waar!).
Zo zie je maar dat je helemaal geen fancy superkeuken nodig hebt om lekker te koken.
Ha!

Hoofdgerecht voor 2

200 g tagliatelle
125 g winterpostelein, goed gewassen en uitgelekt
75 g rucola, idem
3 bosuitjes, schoongemaakt, in stukken
4 el pijnboompitten, geroosterd
100 g gerijpte cheddar (van die lekkere brokkelige dus) (of als je daar niet aan kan komen, parmezaan)
2 tenen knoflook
olijfolie
1 a 2 el citroensap
zout en versgemalen zwarte peper
2 el kappertjes
keukenmachine

Kook de tagliatelle al dente volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak ondertussen de pesto: doe de postelein met de rucola, de bosuitjes, 2 el pijnboompitten, cheddar en knoflook in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa. Doe er zoveel olijfolie en citroensap bij tot een smeuïg geheel onstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en meng met de pesto. Bestrooi voor het serveren met de rest van de pijnboompitten en de kappertjes.
Erbij een salade en als je niet meedoet aan eoa challenge, zou ik er ook een wijntje bij drinken.
Of 2.
pastapesto

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s