Over compost en “iets met kip en rijst”

De nieuwe tuin is bedekt met iets dat ooit waarschijnlijk een grasveld is geweest. Nu ligt er een mostapijt waar je tot je knieen in wegzakt.
De vorige bewoner vertelde er wagonladingen kalk overheen gegooid te hebben, maar dat er niets hielp tegen dat rotmos.

Ik trok daar 2 conclusies uit: dat we voorlopig geen kalk hoeven te strooien en dat we de bodem moeten verbeteren. En dat laatste betekent als de bliksem zoveel mogelijk compost produceren. Wat weer inhoudt dat vanaf nu m’n gft afval m’n kostbaarste bezit is.
Dus, alhoewel we nog niets eens helemaal verhuisd zijn, staat er al wel een spiksplinternieuwe compostbak in de tuin te pronken.
compost

Verhuizen en verantwoord koken (want dat levert ‘t meeste gft afval op) blijft dan wel weer een lastige combinatie. Je krijgt enorme honger van dat gesjouw, maar hebt meestal geen zin meer om echt te koken.
Soms, als ik ‘t echt niet meer weet, vraag ik aan de Knutselaar of hij misschien inspiratie heeft. Zijn antwoord is echter altijd hetzelfde; iets met kip en rijst.
Maar ach, ik ben de beroerdste niet, dus maakte ik iets met kip en rijst.
Whatever man.
kipenrijst

Tandoori curry met kip en zoete aardappel
Hoofdgerecht voor 4

2 el olijfolie
1 ui, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, idem
400 g kipfilet, in blokjes
1 zoete aardappel (ong 500 g), geschild in blokjes
250 g champignons, in vieren
4 tomaten, fijngesneden
3 el tandoori currypasta (patak’s) (potje maar Tralala approved)
1 blikje kokosmelk

Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui een minuut of tot ie glazig begint te worden. Voeg zoete aardappel, knoflook en kip toe. Bak al roerend een paar minuten mee en voeg dan de currypasta en de kokosmelk toe. Breng aan de kook, voeg de tomaten en de champignons toe en laat afgedekt, op een laag vuurtje in een minuut of 20 gaar worden.
Proef en breng zonodig op smaak met zout en peper.
Serveer met zilvervliesrijst en komkommersalade.
Zo, en dan nu snel weer verder behangen!

Advertisements

4 thoughts on “Over compost en “iets met kip en rijst”

  1. Dear Mrs. Tralala,
    wat een leuke, herkenbare én inspirerende stukjes over jouw leven en jouw kookkunsten.
    Ik lees ze heel graag en kook vaak “met jouw recepten” .
    Hopelijk blijf je nog lange tijd gemotiveerd om te schrijven en je belevenissen met ons te delen.
    Hartelijke groet,

    Beau

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s