Scones met bieslook en zalm

bwurp
Paaszondag. Ik word wakker om een uur of weet ik niet. Het regent. Ik draai me nog eens om. Uur later, zelfde verhaal. Weer ‘n uur later, idem.
Enzovoort.

Eigenlijk wilden we dit paasweekend gebruiken om de kas op te bouwen maar de weersvoorspellingen beloven ons regen, buien en zware windstoten. Dat gaat ‘m dus niet worden…
Dan maar proberen om alvast een gedeelte binnen in elkaar te zetten. De rest moet volgend weekend maar. Mits het dan wél een keer goed weer is tenminste.
En ach, of die kas nou dit weekend of volgend weekend staat maakt niet zo heel veel uit.
Het geeft ons in ieder geval weer eens een excuus om uit te slapen, te lummelen en uitgebreid te brunchen.

Voor ong 8 scones

2 handenvol verse bieslook, grof gehakt
175 g bloem
1 tl baking soda
1/2 tl zout
25 g boter, gesmolten
50 g parmezaan, geraspt
50 g oude kaas, geraspt
1 ei
3 a 4 el karnemelk
125 ml zure room
150 g gerookte zalm

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de bloem met de baking soda, zout, de helft van de bieslook en beide kazen. Roer de gesmolten boter erdoorheen.
Maak een kluts van het ei met de karnemelk (begin met 3 el) en giet dit bij het deeg. Kneed dit snel tot een soepel deegje. Als het te droog is, voeg je nog wat karnemelk toe.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik. Steek hier met een glas ofzoiets rondjes uit van een cm of 5 in doorsnede. Rol het overgebleven deeg uit en steek hier weer rondjes uit, enzovoort tot het deeg op is.
Bak de scones op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven in 15 a 20 minuten gaar en lichtbruin.
Meng ondertussen de zure room met de rest van de bieslook en zout en peper naar smaak.
Serveer de scones warm met de zure room en plakjes gerookte zalm.
Sterke koffie, een fruitsalade en alle afleveringen van the Edible Garden erbij en zo komen we de eerste Paasdag wel door.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s