Hela, hola, houd er de moed maar in

Na al die nattigheid kwam er dus gewoon nóg meer nattigheid. En wel in de vorm van een supercel, die met hagelstenen formaat golfbal dood en verderf in de tuin zaaide (het viel hier overigens nog mee. In Luyksgestel waren ze zo groot als tennisballen. Daar zijn ook alle daken en ramen en auto’s kapot).

Maar niet getreurd (puh, ik heb echt wel een traantje gelaten toen ik dat slagveld zag), life goes on. Er zijn ergere dingen tenslotte.
En we hebben altijd de kassen nog, met de tomaten en de pepers.
… Of toch niet… want opeens ontdekte ik een vlekje op een tomatenblad. En nog een, en nog een, en nog een.
Je raadt ‘t al, phytophthora. Dat kon er ook nog wel bij.

Een gedeelte van mij wil nu ‘t liefst in een donker hol kruipen en er de rest van ‘t jaar niet meer uitkomen.
Een ander stuk roept heel hard om (veel) drank en taart.
En weer een ander stukje denkt, achja whatever, volgend jaar beter.

Bovendien schijnt vandaag de zon (nog wel) en heeft ‘t al zeker 12 uur niet geregend.
En ik heb dan weliswaar niet echt een tuin meer, maar nog wél een groentela. Met daarin 3 courgettes.
En dat is precies genoeg voor courgette carbonara*.
helahola
Hoofdgerecht voor 2

200 g penne
100 g pancetta, plakjes in stukken gesneden
1 el olijfolie
3 courgettes (kleintjes), gewassen, overlangs doormidden en in plakjes
2 eidooiers
slagroom
100 g parmezaan, geraspt
1 el verse tijm, fijngehakt
zout en versgemalen zwarte peper

Kook de penne al dente volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan en bak hierin de pancetta tot ie knapperig begint te worden. Voeg de courgette toe en bak al omscheppend mee tot de courgette begint te kleuren en zacht wordt.
Doe de eidooiers in een maatbeker en vul aan met slagroom tot 100 ml. Voeg wat zout en peper toe en kluts goed om.
Giet de pasta af, bewaar wat kookwater.
Doe het vuur onder de koekenpan met de pancetta uit. Voeg de eikluts toe aan het pancetta/courgettemengsel. Roer goed om.
Voeg ongeveer een sauslepel pastakookwater en de uitgelekte penne toe. Roer nog maar een keertje goed.
Het geheel moet smeuiig zijn maar niet vloeibaar.
Voeg ongeveer de helft van de parmezaan toe, roer weer om en bestrooi met de tijmblaadjes.
Serveer met de rest van de parmezaan en eventueel een groene salade (als die niet kapot gehageld is tenminste).
En een roseetje erbij. Als troost, zie boven.

*Recept heb ik gejat van Jamie O.

Advertisements

One thought on “Hela, hola, houd er de moed maar in

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s