Runderstoof met pompoen & dadels

Hallelujah! Trompetgeschal en tromgeroffel! Het is dan toch weer eens gelukt om met die pompoenen iets eetbaars in elkaar te knutselen.
Nee wacht, correctie, het was niet alleen eetbaar, het was zelfs lekker.

Mocht iemand zich trouwens afvragen wanneer ik nou (eindelijk) eens ophoud met dat pompoengeneuzel; de stand is nu 1 joekel down, 5 to go.
En daarna staat er nog een mand vol met fles- en spaghettipompoenen. Een stuk of 10 nog in totaal geloof ik.
Dus… Maak je borst maar nat.
hahahaha
O, kleine troost, pindapompoen #2 begon ook schimmeldingesen te vertonen en die staat nu voor straf buiten, naast de voordeur. Jeweetwel, samen met het omgevallen kruikje en de beschilderde dakpan.
En verder kan het natuurlijk ook nog zomaar gebeuren dat ik er zélf genoeg van krijg. Want wispelturig is en blijft my middle name.

Hoofdgerecht voor 4 personen

600 g runderlappen, in kleine blokjes
2 el bloem
2 el boter
2 el olijfolie
6 sjalotten, schoongemaakt, in parten
100 ml witte wijn
500 ml runderbouillon
1 el rode wijnazijn
4 el balsamicoazijn
3 laurierblaadjes
4 takjes tijm, alleen de blaadjes
4 kruidnagels
400 g pompoen, schoongemaakt, in stukjes
10 dadels, fijngehakt

Hussel de blokjes rund met zout, peper en 2 el bloem zodat het vlees rondom bedekt is met een laagje bloem.
Smelt 2 el boter in een braadpan en bak hierin (in porties) het vlees aan. Neem uit de pan.
Voeg 2 el olijfolie en de sjalotten toe en fruit dit een minuut of 4.
Voeg het vlees weer toe, samen met de witte wijn, bouillon, balsamicoazijn, laurier, tijm en kruidnagels.
Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan ongeveer 2 uur heel zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
Voeg dan de pompoen en de dadels toe en laat nog 30 minuten zonder deksel doorsudderen.
Proef en breng zonodig verder op smaak met zout, peper en/of balsamicoazijn.
Erbij gekookte aardappels of puree en een groene salade.
prakje
En je ziet, stoofgerechten fotograferen is moeilijk. Want hoe je ‘t ook wendt of keert, het blijft er een beetje uitzien als een onsmakelijk modderig kwakje…
Maar gelukkig ben ik geen topkok. Dus het hoeft er ook niet per se mooi uit te zien. Zolang het goed smaakt ben ik meestal ook wel min of meer tevreden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s